« مردی که پس از اجرای حکم [ اعدام … و پس از یک روز در سردخانه ] زنده شده بود مجددا اعدام خواهد شد » [.. !]
رندیهای ملانصر الدین در کورمالی
اگر یک بار زندگانی بخشیدی ، انصاف حکم میکند که یکبار بگیری، نه دو بار !
گرچه که داد حکم میکند که چیزی که نمیتوانی بدهی ، نمیتوانی بگیری، حتا یک بار.
چرا که این الله نیست که جان بخش است.
فردی را برای خطای خود او باید مجازات کرد، نه برای خطاهای همه جامعه. اعدام، مجازات یک فرد برای خطاهای همه جامعه است، نه خطای خود او تنها.
نوشتههایِ مرتبط:
با درود به سیمرغ گرامی
اعدام زهر چشم گرفتن از افراد فرودست و محروم جامعه است و ترساندن طبقه متوسط. ایا تا کنون حتی یک نفر از مجرمان افراد وابسته برای جرم و جنایتی در حق عموم مجازات شده است؟ سوا از حذف های رقابتی یا تحکیم قدرت، خیر.
لایکلایک
درود بر یکنفر گرامی و عزیز،
در هم اندیشی با شما:
همیشه دزد بزرگ به حکم قانونِ خود نوشته دزد فرودست را مجازات میکند و خود قسر میگریزد.
لایکلایک
هممم… راستش اگر یک قاچاقچی رو بکشن دلم نمی سوزه ناراحت هم نمی شم. حالا هر کشوری می خواد باشه. مهم نیست هم به چه دلیل طرف قاچاقچی شده. می تونست بره سوپور شه. توالت شور شه. قبر کن شه. ولی قاچاقچی نشه که زندگی کلی آدم رو از بین ببره.
لایکلایک
حالا اگر به نام قاچاقچی، برادارن قاچاقچی، افراد را به دلایل دیگری بکشند چطور؟
راه مبارزه با قاچاق در میان بالادستی ها، وجود قوانین و عمل به آنها، آزادی عمل رکن چهارم دمکراسی، رسانه های آزاد است و وجود شغل و تامین معیشت برای پایین دستی ها. از ابتدای این حکومت ، اعدام های فله ای برای به اصطلاح قاچاقچیان بوده ولی روزبروز اوضاع بدتر شده. چرا؟ چون بدلیل فساد، قاچاقچی اصلی حق حساب می دهد و آزاد می شود بعد راننده خودرویی که کرایه کرده و از قشر فرودست است اعدام می شود….و ما خوشحال می شویم یک قاچاقچی کم شد!
اعدام، قتل عمد است و مروج خشونت بیشتر در جامعه. گرفتن جان یک انسان به هر دلیلی نادرست است.
لایکلایک
کامنت من فقط و فقط به کشته شدن قاچاقچی ها اشاره داره. و نه گروه دیگری. قاچاقچی زندگی آدم ها رو نابود می کنه و باید مجازات بشه. قاچاقچی هم جان انسان ها را می گیرد و با این کار پول به جیب می زند.
لایکلایک
دوباره دار زدنِ یک مجرم چطور ؟
اینجا بحث حتا بر سرِ دار زدنِ قاچاقچی نیست ، بحث بر سر دوباره دار زدن اوست !
لایکلایک
من در اون مورد نظری ندادم و نظری هم نمی دم.
لایکلایک
Goldene Verstand ِ گرامی،
اجازه بدهید که تنها به مجازاتِ نهایی نپردازیم ، گرچه که آن هم جای بسی بحث دارد. مجازات باید با جرم نتنها تناسب داشته باشد ، بلکه کاری به عنوان مجازات باید در نظر گرفته شود که اگر در آینده نشان داده شد که روندِ دادرسی اشکال داشته بتوان خسارتی را که به ناحق به مجرمِ اشتباهی وارد شده را جبران کرد.
گرفتن جان چیزی نیست که هیچ کسی بتواند آن را جبران کند.
روندِ اثباتِ مجرم بودن هر فردی تنها در سایه وجودِ یک دستگاهِ قضایی و دادگستریِ مبتنی بر «داد» ممکن است.
هرگونه مجرمیتی تنها و تنها در صورتی وجهه قانونی خواهد داشت که در دادگاهِ صالحه و با حضور وکیل و هیئتِ منصفهِ حقیقی و طیِ بازجوییهایِ قانونی و انسانی بدور از هرگونه شکنجه و فشارِ بر متهم صورت پذیرد ، تازه پس از آن جایِ شکایت و بازبینی باید باز باشد.
لایکلایک
من کامنت شما رو صد در صد قبول دارم. اتفاقا به نکته ی جالبی اشاره کردید در مورد اینکه اگر حکم اشتباه بود باید بتوان خسارت را جبران کرد.
اما حرف من چیز دیگه ای بود. من گفتم از مرگ یک قاچاقچی ناراحت نمی شم. دقیقا به همون دلایلی که نوشتم یه قاچاقچی اگر به طور مستقیم آدم نکشه به طور غیر مستقیم هم معتاد رو می کشه و هم خانواده ی معتاد رو. پس هیچ همدردی ای نمی تونم باهاش داشته باشم.
لایکلایک
نیرومندی در آن است که به این باور داشته باشیم که با اهریمن هم میتوان حرف زد.
لایکلایک
صحبت کردن و احساس دلسوزی برای اهریمن چیزهای جداگانه ای هستند. از من نخواهید کسی که خانه ام را می سوزاند دوست داشته باشم یا بر غمش غمناک شوم.
لایکلایک
سهمِ جامعه در این نظرِ شما گم شده است. با این نکته موافق هستید که یک فرد اگر به تنهایی در جنگل زندگی کند ، قاچاقچی نیز نخواهد شد ؟ باید دید علاوه بر فاکتورهایِ فردیِ نهفته در فردِ قاچاقچی ، چه فاکتورهایِ دیگری در اجتماع او را به این سؤ سوق میدهند. مصادیقِ جرم مربوط به بخشِ اجتماع در صدور و اجرایِ حکمِ اعدام در این مورد خاص ندیده گرفته شده اند. شما مطمئن هستید که آنها ، اجتماع ، بیگناهند ؟
مسلما اگر ۱۰۰ در ۱۰۰ ثابت شود که فردی قاچاقچی است ، حکمِ متناسب هم در خصوصِ او باید اجرا شود. اینکه چه حکمی ، این بسته به قانونی است که از متنِ اجتماع ، و طی بحثهایِ حقوقیِ دقیق در یک مجلسِ مقدسِ ملی و برخاسته از بطنِ جامعه ، شکل میگیرد.
هیچ کسی از شکم مادرش ، قاچاقچی ، به دنیا نمیآید. اگر شرایط زندگی شرافتمندانه برای کسی فراهم باشد ، تن به بی شرفی نیز نخواهد داد.
لایکلایک
بحث مرتبطه به صحبت من نیست. من نه در مورد عادلانه بودن اعدام نظر داده ام و نه در مورد سایر فاکتورها. من در مورد همدردی ام و دلسوزی ام در مورد مرگ یک قاچاقچی نوشته ام. شما بحث را به جهت دیگری دارید هدایت می کنید.
اما چون مطرح کردید تاکید می کنم که صد در صد قبول دارم که جامعه تاثیر دارد. اما در هیچ جامعه ای هیچ کس در شرایط مطلوب بزرگ نمی شود. اما در نهایت این خودش است که تصمیم می گیرد در لجن زار ساکن شود یا خودش را بیرون کشد. من هم می توانستم یک آدم بی خاصیت باشم و به کشورم خدمت نکنم. غم نان هم اگر هست هزار کار دیگر هست که می توان به آن تن در داد غیر از ازبین بردن زندگی آدم های دیگر.
لایکلایک
Goldene verstand ِ گرامی ،
گفته اید :
«بحث مرتبطه به صحبت من نیست. من نه در مورد عادلانه بودن اعدام نظر داده ام و نه در مورد سایر فاکتورها. من در مورد همدردی ام و دلسوزی ام در مورد مرگ یک قاچاقچی نوشته ام. شما بحث را به جهت دیگری دارید هدایت می کنید.»
شما اگر فرزندی داشته باشید که خدایِ نخواسته قاچاقچی هم شده باشد، (از رویِ ناچاری) ، و در بیدادگاهِ اسلامیِ آخوندها به مرگ محکوم شده باشد ، هنوز اگر هم که به فرض قاچاق کرده باشد ، اعدامش موجبِ رنجشِ شما نیست ؟
مادری که فرزندی خطا کار دارد ، مهرش به او کاسته نخواهد شد، هرگز.
لایکلایک
چنین بچه ای زندگی بسیاری انسان ها و خانواده ها را نابود کرده و موجبات رنجش اون ها را فراهم آورده. بچه ای که به این کار تن در دهد دیگر فرزند من نخواهد بود. چون شک ندارم اگر فرزندی داشته باشم به اندازه ی کافی برایش شرایط را فراهم می کنم و اگر به راهی دیگر رود انتخاب خودش بوده است. به نظرم گفتگوی مان به اندازه ی کافی ادامه یافته است در نتیجه شرمنده که ادامه نخواهم داد.
لایکلایک
با سپاس از اینکه دیدگاهتان را با کورمالی در میان گذاشتید. 🙂
لایکلایک
« آیا ما میانِ خوب و بد انتخاب میکنیم ؟ »
http://wp.me/p2D8TY-ng
لایکلایک
دو وجه این گفتگوی ما به نظر من اینها هستند.
۱ – قاچاقچی بودن.
۲ – قداست جان.
http://wp.me/p2D8TY-32
قاچاقچی کارش مذموم است چون به جان و خردِ مردم و دیگران و حتا خودش آزار میرساند.
اما برای اصلاحِ چنین رفتاری آیا باید به شیوههایی متوسل شد که خود به صورت مجرد از مصادیقِ آزار جان و خردِ انسانها هستند ؟ ، اعدام جان آزاری است ، قاچاقچی نیز انسان است و جان دارد.
مقابله به مثل ، راه کارِ سادهای است.
لایکلایک
بازتاب: « وقتی که ما حق خود را می گیریم » | کورمالی
بازتاب: شرم (۷) – « بهترین آخوند شناس ایران » | کورمالی
بازتاب: « کسانیکه به تماشای مجازات میروند » | کورمالی